Kaymak
%100 manda sütü ve süt bileşenleri
6-7 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Sabah saatlerinde sağılan mandalar, mevsimine göre otlaklara gönderilir. Sağılan süt 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatılır. Kaynatmanın ardından üzeri çeten (hasır sepet ve bez örtü) ile örtülerek akşama kadar sütün terlemesi sağlanır. Akşam saatlerinde 2.parti sağım sütü kaynattığımız sütün üzerine ilave edilerek tekrar kaynatım yapılır. Bütün bu işlemlerin ardından süt, buzdolabında 12-15 saat kadar bekletilir. Ertesi gün öğleye doğru olgunlaşan kaymaklar süt üzerinden alınır, tabaklara koyulup satışa sunulur. 1 tabak kaymak ortalama 3 kilo sütten elde edilir.
Raf ömrü uzatıcı kimyasal koruyucu ve kimyasal katkı maddeleri, jelatin veya kıvam artırıcı, kaymaklarımızın hiç bir çeşidinde kullanılmamaktadır. Çocuklarımız ve sağlığımız için gıda beyazlatıcısı titanyum dioksit kullanmıyoruz.